Kunskap ger kompetens

Kunskap ger kompetens

Kunskap ger kompetens

Ny som chef

Kurser för arbetsledare som är nya i rollen.

Ny som chef

TT Kompetens populära ledarutbildning vänder sig till nytillträdda chefer som behöver konkreta verktyg för att snabbt komma in i rollen som ledare och hantera uppdraget som chef.Under utbildningen diskuteras hur man som nybliven chef leder nya eller tidigare kollegor och den utmaning det innebär att leda verksamheten i tider av omställning och utveckling.Områden som utbildningen fokuserar på är:

  • Personligt ledarskap
  • Konflikthantering
  • Gruppens dynamik och process
  • Coachande förhållningssätt
  • Förändringsledarskap
  • Feedback

Utbildningen bygger delvis på de deltagandes erfarenheter och önskemål, som fångas upp av kursledaren i den intervju som genomförs innan utbildningen börjar. Områden som exempelvis tas upp är hur nya, yngre chefer leder mer etablerade och erfarna medarbetare, hur man motiverar och stöder enskilda individer och hur man bygger effektiva och kreativa team.

Syftet är att ge en ökad självinsikt och förståelse för hur egna behov och personliga värderingar påverkar sättet att tolka uppdraget. Ett viktigt inslag är feedback och samtalen via ett coachande förhållningssätt. Programmet ger utrymme för reflektion, ökad förståelse och verktyg för att komma vidare i ledarrollen.

Ny som chef lägger grunden till en stabil ledarplattform som även i vissa fall förankras i dialog med deltagarens egen chef genom ett personligt samtal dem emellan Under utbildningen varvas teori och med praktiska övningar.

Utbildningen skräddarsys beroende på deltagarnas förkunskaper och behov. I tid kan utbildningen varieras från en till fem dagar.             

Foto: Thorbjörn Lindskog

Utbildare är leg psykolog Rocky Raber Länk till annan webbplats. som har över 20 års erfarenhet som chefsutbildare inom företag och offentlig sektor.             

Så här säger deltagarna om kursen Ny som chef.

Kursen ges endast som huskurs. Kontakta TT Kompetens på info@ttkompetens.se eller tel 076-12 96 700 för mer information.

KONTAKTA OSS

Vill du komma i kontakt med oss gällande våra specialanpassade utbildningar? Använd formuläret nedan eller ring oss på telefon 076-12 96 700.

TT Kompetens

105 12 Stockholm

E-post: info@ttkompetens.se

Tel: 076-12 96 700

TT Kompetens är ett varumärke inom TT Nyhetsbyrån