Kunskap ger kompetens

Kunskap ger kompetens

Kunskap ger kompetens

”Sharenting” – har föräldrar rätt att dela bilder på sina barn?

En genomsnittlig femåring finns idag på cirka 1 500 bilder på nätet enligt den brittiska kommunikationsmyndigheten Ofcom. En studie av säkerhetsföretaget AVG visar att en fjärdedel av alla barn i USA och Europa ligger på nätet redan innan de är födda eftersom föräldrarna publicerar ultraljudsbilder. Föräldrarnas agerande kallas "sharenting".

Men nu kommer allt fler protester från barn över hur föräldrar lägger upp och delar bilder på nätet. Frågorna som ställs är var gränsen för hur föräldrarnas agerande går? Och vad kommer att hända juridiskt framöver?

”Sharenting” är en sammanslagning av engelskans sharing och parenting. Begreppet används alltså för att beskriva när föräldrar regelbundet publicerar innehåll om sina egna barn i sociala medier.

Läs mer: SvT Kultur Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Aftonbladet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Den 26 september 2019 är det dags för TT Kompens kurs ”Bilder, video och bildjuridik” med advokat Katarina Ladenfors. Läs mer

TT Kompetens

105 12 Stockholm

E-post: info@ttkompetens.se

Tel: 076-12 96 700

TT Kompetens är ett varumärke inom TT Nyhetsbyrån