Kunskap ger kompetens

Kunskap ger kompetens

Kunskap ger kompetens

Anders Steinvall

Foto: Cata Portin

Foto: Cata Portin

Anders Steinvall är journalist, tidigare på Dagens Nyheter under många år och senare chefredaktör för tidningen Norran i Skellefteå. De senaste åren har han följt utvecklingen i London och bland annat skrivit boken ”Det nya London – frontlinjer”. Han skriver nu på en bok om det mångkulturella London.

Anders Steinvalls reportagebok skildrar ett London som förvandlas i en takt som saknar motstycke i historien. Det kallas gentrifiering, ett begrepp som myntades i just London på 60-talet. Nu har processen gått så långt att det talas om en plutokratisering av staden.

Boken är en färd längs förändringens frontlinjer, kantade av uppslitande kravaller, olympiska spel och klyftor som blir allt djupare. Den förklarar hur Margaret Thatchers politik skulle göra Tony Blair stenrik och hur fotbollsikonen David Beckhams livsresa från fattiga arbetarkvarter i Londons East End till det stenrika West End symboliserar stadens förvandling. Läsaren möter allt från Londons borgmästare till världsberömda arkitekter och vanliga människor mitt i förändringens drama.

Det är en resa som börjar där guideböckerna slutar.

TT Kompetens

105 12 Stockholm

E-post: info@ttkompetens.se

Tel: 076-12 96 700

TT Kompetens är ett varumärke inom TT Nyhetsbyrån